Pärnus toodetud innovaatilist SleepAngel patja hindavad üha rohkem ka tavatarbijad

SleepAngel kaubamärgi tootjat Gabriel Scientific OÜ'd tunnustati eelmisel aastal Pärnumaa Kriisimurdja 2020 auhinnaga. Ettevõtte juht Sven Jürisoo andis korraldajatele ülevaate, mis 2021. aastal toimunud on.

Gabriel Scientific Eesti OÜ on SleepAngel kaubamärgi esindaja Eestis.

Artikkel: "Pärnus toodetud innovaatilist SleepAngel patja hindavad üha rohkem ka tavatarbijad", Hando Murumägi

2020. aastal Pärnumaa Tegijate konkurssi raames valiti esmakordselt aasta kriisimurdja. Tegemist oli täiesti uue kategooriaga, kus soovisime tunnustada Pärnumaa ettevõtjaid ja ettevõtlikke isikuid, kel on õnnestunud oma tegevusega seljatada koroonakriisi mõjusid või kes on haaranud kinni ootamatult tekkinud võimalustest ning seeläbi väljunud kriisist võitjana.

Võitjaks valiti Gabriel Scientific OÜ, kelle kaubamärgiks on SleepAngel PneumaPure vooditooted, mis ei paku kaitset mitte ainult viiruste, vaid ka igasuguste allergeenide, vedelike ja patogeenide eest. Nende tegevus oli niivõrd muljetavaldav, et oma eriauhinna otsustas neile anda ka konkurssi koostööpartner Luminor.

Uurisime neilt, et kuidas neil aasta on möödunud. Ühtlasi saime ka teada, et nende padja võtsid Olümpiamängudele kaasa Hispaania rattur Alejandro Valverde ja Ecuadorile olümpiakulla võitnud Richard Carapaz.

Kuidas ja kas hindate eelmine aasta Pärnumaal Tegijate konkursil saadud tunnustust? Kas see tuli Teile üllatusena?

Täname teid tunnustuse eest, see oli meile kõigile äärmiselt positiivne üllatus keerulise ja kiire aasta lõppu. 2020. aasta oli kõigile väga palju väljakutseid pakkuv ja me ei olnud selles olukorras kuidagi teistmoodi. Võtsime eesmärgiks kohaneda uute oludega võimalikult kiiresti ja tagada nii töötajatele kui ka klientidele parimad olud. See tähendas, et 2020. aasta möödus meil laienedes, investeerides, meeskonda kasvatades ja distantsilt kliendibaasi suurendades.

Kuna meie unikaalne ja patendiga kaitstud pehmete pindade tehnoloogia on loodud infektsioonide edasikandumise peatamiseks, siis saime aidata suurendada haiglate, vanadekodude ja teiste tervishoiuasutuste turvalisemaks muutumist, et nad ei muutuks nakkus-keskusteks samas pikas perspektiivis loodust ja kulusid vähendades.

Kuidas on Teil viimase aasta jooksul läinud?

Ühiskond on liikunud paanikast kohanemise faasi – meil on rohkem informatsiooni Covid-19 kohta ja seetõttu on paljud valdkonnad on liikunud tagasi eelnevatesse rutiinidesse. Meie valdkonda (meditsiinitooted) iseloomustab enim ehk väljend „uus normaalsus“, mis tähendab, et infektsioonide edasikandumise vastu võitlemine ja fookus hügieenile on pigem muutunud tavapärasemaks.

Gabriel Scientific SleepAngel kaubamärgiga tootevalik on seetõttu laienenud haiglatelt ja hooldekodudelt ka hotellidele ja eraisikutele, kes soovivad, et nende lähim keskkond oleks kindlalt puhas ja neile turvaline. Kui siin Eestis on meie tooted juba suhteliselt tuntud, siis on endiselt suur hulk inimesi, kelle jaoks pehmed pinnad, unehügieen ja une mõju elu kvaliteedile on veel uus. Need teemad on meil veelgi enam tähelepanu saamas.

Millised on Teie ettevõtmise vaated tulevikku ning kuidas ja kas seostuvad need Pärnumaa arenguga?

Meie inimesed, arendustöö, peakontor ja tootmine, kust tarnime tooteid kõikjale üle maailma, on ettevõtte algusaastatest peale olnud Pärnus. Oleme viimastel teinud märkimisväärseid investeeringuid nii inimestesse kui ka füüsilistesse oludesse ning kinnitanud oma kohalolu veelgi kindlamalt. Pärnust jõuavad meie unikaalsed ja patenteeritud SleepAngel kaubamärgiga tooted kõikjale üle maailma, et muuta Eesti-innovatsioonidega puhtamaks ja turvalisemaks haiglad, hooldekodud ja kodud ning seeläbi parendada inimeste elukvaliteeti.