Pille Lengi - maailmarändurist kodumaise looduskosmeetikabrändi Tilk! loojaks

Järjekordne imeline naine, kes kirest reisimise ning maailma avastamise vastu lõi enda looduskosmeetika brändi Tilk!. Pille on pühendunud ema oma lastele, kes teab, et õige toitumine ja keha- ning nahahooldus mõjutab ka meie sisemist rahulolu, pannes meid omakorda maailma palju rõõmsamates toonides nägema. Pille jaoks on äärmiselt oluline ka kvaliteetne uni. Ta teab, millest räägib... 

 

Pille, sa oled loonud Eestis ühe imelise looduskosmeerikabrändi Tilk!, kuidas sa selleni jõudsid? Kas isiklik vajadus või nägid ühiskonna valmisolekut?

Tilk! on Eesti looduskosmeetika bränd ja sai alguse reisimisest. Olen mitmekülgne maailmaavastaja, kes armastab matkata mägedes, veeta aega rannas ning avastada suurlinnu. Ajapikku hakkasin märkama, et kiire elutempo suurlinnades, saastunud õhk, järsud kliimamuutused, ajavahe ja lennuki konditsioneer mõjuvad halvasti minu kehale ning nahale. Lahendust pakkus looduskosmeetika.

Aastatel 2011-2013 Pekingis elades, puutusin kokku Hiina meditsiiniga ja 100% looduslike õlidega. Sellest kogemusest ja isiklikust vajadusest inspireerituna lõin looduskosmeetika ja nahahooldussarja Tilk!, et võiksin ennast igal reisil hästi tunda. Nüüd saan olla muretu oma naha seisukorra suhtes, kus iganes ma ka ei viibiks, sest mul on iga kliima jaoks sobiv kreem. Ja tuleb kasuks, et tooted on esteetilises disainpakendis, mida on mugav kõikjale kaasa võtta, sealhulgas lennukisse.

 

Pille Lengi - Tilk! loosuskosmeetika brändi looja

 

Nii tubli naine, ema ja ettevõtja! Vägisi tekib tunne, et mõnele inimesele on antud ööpäevas rohkem tunde. Millal on see hetk, kus sa oma akusid laed?

Minu jaoks ei ole Tilk! nagu töö, vaid millegi uue loomine. Tegelikult laevadki mind just need tegemised, mis on seotud Tilk! brändiga ning see aitabki minu akusid laadida.   

Aga ma väga armastan oma lastega aega veeta ja leian ka nende igaühe jaoks eraldi aja, et teha ühine puhkepäev – minna näiteks kinno, kohvikusse või mängutuppa. Need päevad on ka minu jaoks nagu minipuhkus, kus teen tööd vähem ja hoian fookust lastel. Samuti on nad kõik suured reisisellid ja võimalusel teeme pikemaid või lühemaid perepuhkusi kõik koos.

 

Sul on kolm last ja suvel saabub perre veel üks pesamuna. Kuidas on sul hetkel suhe unega? On see hetkel hädaabi uni, iluuni või tunned, et unega on kõik kõige paremas korras?

Ma väga armastan magada ja uni on ka kindlasti üks viis akude laadimiseks. Üldiselt olen loomu poolest “öökull” ja parim keskendumisvõime ja parimad mõtted tulevad mul rahus ja vaikuses (tihti hilistel öötundisel). Ma väga naudin, kui saan hommikul oma une täis magada, hoolimata kellaajast. Hetkel vajab mu keha rohkem puhkust ja katsun õhtul mõistlikul ajal voodisse saada, et hommikul värske olla ja lapsed lasteaeda ning kooli saata.

 

Pille Lengi - Tilk! loosuskosmeetika brändi looja

 

Tulles tagasi iluune juurde, siis mida see sinu jaoks võiks tähendada? Kas lihtsalt üks suts und päeval, mis laeb sind energiaga või uni, mis on erinevate komponentidega teadlikult toetatud?

Ma ei ole suur päeval magaja. Mul on päeval energiatase nii üleval, et ma lihtsalt ei jää magama, välja arvatud juhul, kui ma olen tõesti väga väsinud. Minu jaoks ongi ööuni minu iluuni. Mulle meeldib magada kottpimedas ja pigem jahedas toas. See tagab mulle parema unekvaliteedi ja sügavama une. Samuti on minu jaoks oluline, et mu voodiriided ja tekk-padi toetaksid head und. Ma ei saanud aastaid aru, et ma magasin liiga madala padja peal ja see segas mu unekvaliteeti märgatavalt. Õige padja kõrguse avastasin enda jaoks esimest korda siis, kui käisin Ülemiste linnakus SleepAngeli showroomis erineva kõrgusega patju proovimas. Ükski varasem padjamüüja polnud mind voodisse pikali pannud, et saaksin päriselt proovida, millise kõrgusega padi mulle sobib. Uus padi muutis mu unekvaliteeti palju paremaks, sest ma ei pidanud enam terve öö endale seda “õiget asendit” otsima. 

 

Pille Lengi - Tilk! loosuskosmeetika brändi looja

 

Kas sul on enne und mingeid kindlaid unerituaale?

Ma armastan enne magama minekut sooja dušši all käia, teha enda lemmik ilurituaale, milleks on koorimine ja maskitamine Tilk! toodetega. See on minu igaõhtune rituaal enne magama minekut. Pea padjale pannes mõtlen tihti järgmisest perepuhkusest, meenutan mõnusat reisi või võimsat ookeani mühinat, mida olen reisidel kogenud. See on minu jaoks nagu meditatsioon, mis laseb meelel rahuneda, viib päevamõtted peast ja aitab uinuda.

 

Kas sul on mingeid häid soovitusi inimestele, mis oleks minimaalne, mida oma välimise ja sisemise ilu jaoks ära teha?

Ma usun, et iga inimese sisemine rahu ja õnnetunne peegelduvad ka nende välises ilus. Leides oma “elu mõtte” ja suunates oma energia õigesse valdkonda on inimesed ka palju õnnelikumad ja rõõmsamad. See paneb nad ka välimiselt särama. Lisaks tasuks kindlasti üle vaadata oma toidulaud ja kosmeetikakoti sisu, sest ülioluline on teadlikult toita oma välimist ilu ja kasutada õigeid nahahooldustooteid. Minu kogemus iluvaldkonnas on näidanud, et suur osa nahaprobleeme on põhjustatud kehale mittesobilike toiduainete ja nahahooldustoodete tõttu. 

 

Pille Lengi - Tilk! loosuskosmeetika brändi looja

 

Kui sa saaksid jagada ühe ja sinu arvates kõige tähtsama sõnumi inimestele une teemal, siis mis see oleks?

Piisav uni ja selle kvaliteet on väga olulised, sest sellest sõltub päeva kvaliteet - ka meeleolu sõltub sellest, kui hästi sa oled puhanud. Uni aitab kaasa ka rakkude uuenemisele ja kollegeeni moodustamisele nahas. Seega - hea uni on üks alustalasid tervele kehale ja ilusale nahale. 

Imelise Pille Lengi tegemistele saad kaasa elada tema instagarmi lehel. Või kui soovid oma kehale pai teha, viska pilk peale Tilk! värvidest pakatavale instgarami kontole.