Enam levinud allergeenid

Kas teadsite, et allergeenid kogunevad tekkidesse, patjadesse, (katte)madratsitesse ja teistesse pehmetesse pindadesse, kust neid teile silmadesse, ninasse, kõrvadesse ja suhu pihustatakse iga kord, kui puhkama heidate?

SleepAngel pakub puhta alternatiivi - filtreeritud vooditooted püsivad seest puhtad ja neid on nii mugav kasutada kui ka hooldada. 

SYNLABi loetelu aitab identifitseerida allergeene ja sümptomeid, mis elu kvaliteeti mõjutada võivad:

  • Aastaringseks allergeeniks on kodutolmulest, levinuim kodutolmulest Euroopas on Dermatophagoides pteronyssinus. Tolmulesta allergia puhul on sümptomid tilkuv või kinnine nina, aevastamine, hingamistakistusja nahalööve. 80% astmaatikutest on allergilised kodutolmulesta suhtes.

    Kodutolmulest on väga väike, paljale silmale nähtamatu (0,3-0,5 mm) lest, kes toitub inimese kõõmast ja surnud nahast. Ta vajab õhuniiskust >50 % ja õhutemperatuuri >25 0C. Tolmulestade elukeskkonnaks sobivad suletekid, sulepadjad, madratsid, pehme tekstiilmööbel (sh ühistranspordi sõidukite istmed), lambanahad lapsevankris, villased riided jms. Allergeeniks on tolmulesta väga väikesed väljaheited (läbimõõt 4 – 20 mikromeetrit), mis pääsevad läbi hingamisteede limaskesta organismi.

  • Kassi epiteel ja kõõm on allergia, mille sümptomid on tilkuv või kinnine nina, aevastamine ja hingamistakistus. Allergeen esineb kassi kõõmas, süljes, higis ja seda on väga keeruline eemaldada, kui ta on sattunud keskkonda.

  • Koera kõõm põhjustab inimesel oluliselt vähem allergiat kui kassi kõõm. Allergeene esineb koera kõõmas, karvades, süljes ja seerumis.

  • Põhjamaades elavatel inimestel esineb õietolmuallergiatest kõige sagedamini kase õietolmu allergiat ja seda aprillist juunini.

  • Puju õietolmu esindab korvõieliste sugukonna õitsvaid taimi, mis õitsevad augustis ja septembris ning tegemist on laialt levinud umbrohi (linnas ja maal)

  • 40 %-l allergikutest esineb heinaallergiat ehk nn heinapalavikku, timut õitseb juunis ja juulis

Parim keskkond allergikule ja astmaatikule on tolmuvaba keskkond. Just seetõttu eemaldatakse tihti kodust võimalikult palju pehmeid pindasid ning eraldi spordialaks on kujunenud tekkide-patjade tihe pesemine ning tolmuimejaga puhastamine.

Eestis toodetav SleepAngel kliiniliselt testitud ja tõestatud filtertehnoloogiaga tootesari püsib seest puhas - pindadesse ei pääse allergeenid, patogeenid, viirused, ega ka (keha)vedelikud. Tooted on mugavad, ei vaja masinpesu ega tolmuimejaga puhastamist. Neid soovitavad nii pulmonoloogid, allergialiidud kui ka toodete kasutajad ise.

SleepAngel vooditooted on leevendus allergikutele ja astmaatikutele, tagavad riskivaba taastumisaja tippsportlastele, sobivad kõigile, kelle jaoks taastumine ja hea uni puhtas keskkonnas on olulised.

Pilt: Dartmouth College Electron Microscope Facility

Allikas: SYNLAB