Eesti Allergialiit: Allergia võib tekkida igas eas

Suurem teadlikkus oma tervise osas ja soov elada täisväärtuslikku elu, on enam tähelepanu toonud ka allergiatele. Läbi elu püsiv kerge köha või hommikused punased silmad ei pea olema osa elust, vaid probleem, millele lahendus leida.

Eesti Allergialiidu artiklist "Allergia võib tekkida igas eas" leiate mitmekülgset informatsiooni nii allergia ajaloo kui ka statistika kohta, näiteks:

  • Hingamiselunditel võivad allergia avaldusteks olla nohu, vesised silmad, aevastamine, kinnine nina, astmahood, köha, eriti öine, hingamisraskused. Vahel on astma või allergia diagnoosi raske panna, sest haigustunnused on ebamäärased, ka väsimus võib viidata allergiale;
  • Šveitsis on ligi kolmandikul populatsioonist on allergilisi haigusi, sh astmat. Eesti uuringutes on mõne allergeeni suhtes saadud positiivne testi tulemus koguni ligi pooltel noortest, vanematel inimestel küll vähem, aga see ei tähenda veel haigust – testi positiivsest tulemusest kuni allergia väljakujunemiseni võib kuluda aastaid.

Jätka artikli lugemist edasi Eesti Allergialiidu lehel: link

Unevahendid, mis sobivad allergikutele ja astmaatikutele ning soovituslik kõigile, kel hindavad kvaliteetset und, leiate SleepAngeli veebipoest. SleepAngel unetooted on kliiniliselt testitud, mugavad ja tagavad puhta unekeskkonna ja turvalise une.