Signe Ventsel - Naine, kes püstitab eesmärke ja ka täidab neid!

Meie persoonilood jätkavad imelisest imelisemal lainel. Naine, kes oskab püstitada endale eesmärke, sealjuures unustamata, kuidas tuleb ka kogu protsessi nautida. Signe inspireerib oma kirjutistega. Tema sulest on ilmunud märkmik "Olen iseenda boss" ja inspiratsiooniraamat "Julgus luua muutust". Ta on imeline ema ja tööandja brändingu eestkõneleja ning koolitaja. Tagatipuks on ta võtnud endale eesmärgiks läbida Ironman ja rühib ennast armastades oma unistuste poole. 

Signe, sa oled üks ütlemata särav ja eneseteostustahet täis naine! Kas selline hingamine on saatnud sind kogu elu või on kogemused sind selliseks voolinud?

Ehh, aitäh märkamast! Olen terve oma teadliku elu armastanud liikumist ja ka kooli ajal palju sporti teinud ning saan öelda, et see on aidanud aru saada, kes ma olen, mis mulle meeldib, kuidas ma käitun keerulisest situatsioonides, milline on minu kasutamata potentsiaal ning andnud julgust elada elusamat elu. Ikka eesmärgid – nende seadmine ning protsessi ja tulemuste nautimine.
 

Sul on rauas alati nii palju erinevaid tegevusi. Kuidas sa kõike seda jõuad? Jaga meile oma salarelva?

Ma elan Benjamin Franklin põhimõtte järgi: “If you fail to plan, you are planning to fail!” Nii lihtsalt ongi! Kõik algab selgest fookusest, planeerimisest ja keskendumisest.

Kõigi oma töiste väljakutsete keskel ei ole sa unustanud ka oma vaimset tasakaalu. Mis sul aitab seda balanssis hoida? 

Eks ma olen selleni jõudnud ka läbi paari ämbris kolistamise. Kui paar korda koged läbipõlemist, siis muudame inimestena käitumist. Pole ju võimalik ainult tööd teha ja loota, et oled õnnelik. Kui ma soovin oma eesmärke ellu viia, olla ettevõtjana hea, siis selleks olen paika pannud oma õnnekohvri tööriistad. Need on tegevused, mis teevad mind alati rõõmsaks, pea tühjaks või tekitavad uusi mõtteid. Mõni aeg tagasi ma istusin kodukontoris laua taga ja kirjutasin artiklit… Kui kohe häid mõtteid ei tulnud, punnitasin ja kirjutasin ikka edasi…Kuid nüüd…Kui mul tekib selline mõttekriis, siis võtan tossud, teen ühe jooksuringi või lähen metsa koeraga jalutama.



Viimastel aastatel oled erilise innuga endale püstitanud aina enam ja vägevamaid sportlikke eesmärke. Kas oled suutnud kõik eesmärgid täita? Kuidas suhtud eesmärkideni mitte jõudmisesse?

Minu tähelepanek on see, et vaid vähesed eesmärgid täituvad tegelikult nii nagu sa täpselt oled mõelnud. Eesmärkide protsessi käigus tekivad arengud, muutused ja siht ise võib saada hoopis uue suuna. Nüüd on küsimus, kas ma oskan selle arenguga kaasa minna või ütlen, et tegelikult oli see läbikukkumine. Oluline on eesmärkide seadmise juures ise see edu selgelt defineerida ja see ongi minu arvates üks eesmärkidega kontaktis olemise võti. Minu õppetund seoses eesmärgistamisega on see, et protsess alati õpetab. Kasvatab meid. Kuid veel olulisem on seeläbi arendada endas saavutaja mõtteviisi.


Ironman. Woow… Kuidas igapäevaselt toetad oma eesmärgini jõudmist?

Olen arendanud endas teadlikkust ja märkan oma pisikesi edusamme ülihästi. Tähistan ka väikseid saavutusi. See toetab ja aitab raskel hetkel edasi liikuda ning viib eesmärgini. Kui tegin otsuse Ironmanil osaleda, siis küsisin endalt, et miks ma seda tahan ja miks see mulle oluline on. Olen täheldanud, et selge "miks" vastused viivad alati tulemusteni. Minu Ironmanil osalemise eesmärk on panna ennast proovile kolmel alal – kuidas seda teha, kuidas hakkama saada ja seeläbi nihutada oma võimekuse piire.

 


Kas sind valdab ka vahel hirm teadmatuse ees, kas ikka suudad Ironmani läbida?

Hetkel Ironmaniks valmistudes olen end ikka mitu korda tabanud mõttelt – kui suured silmad on hirmul, u-s-k-u-m-a-t-u! Kui treener ütleb sulle, et täna teeme grupiga ca 90 kilomeetrit. Ja mis oli minu esimene mõte - appi, ma ei suuda nii palju sõita, ei jaksa mägesid võtta… Sest inimese aju tahab teda hoida mugavas ja turvalises tsoonis, ilma liigseid riske võtmata. Ja see sama mõtteviis peegeldub nii Ironmani kui ka minu professionaalsesse valdkonda.

Kui sa saaksid jagada ühe ja sinu arvates kõige tähtsama sõnumi inimestele une teemal, siis mis see oleks?

Kui prantslastel on selline põhimõte, et kuidas olla iga päev õnnelik? Et kui sul on paha tuju, siis võta pokaal šampanjat. Kui sul on hea olla, võta pokaal šampanjat. Mina ütleks, et kui sul on paha tuju, tee üks iluuni. Kui sul on jõuetus või väsimus, tee üks lühike iluuni. Lihvi oskust magada erinevates kohtades, sest vahel aitab värskeid ning kaalutletud otsuseid teha just puhkenurga iluuni.  Töötan igapäevaselt kodukontoris ja minu lemmikud on lühikesed “iluune minutid”. Teen tavaliselt ca 15-minutit, rohkem mitte - siis on taas uued ja värsked lahendused lihtsad tulema.

Soovitan seda kõigile!

 

Uskumatu, et meie seas ikka selliseid ägedaid naisi ringi liigub. Signe inspireerivatel tegemistel saad silma peal hoida tema instagrami kontol. 

Püstitage endale eesmärke ja saavutage neid! Samas armastage end ka siis, kui mõni eesmärk kohe ei täitu või võtab täiesti uue suuna. 

Eesmärkide nimel!