Kuidas valida patja?

Kas oled märganud, et paned magades käe pea või padja alla? See on üks märk sellest, et kasutatav padi on ära vajunud ja tuleks välja vahetada. Liiga madal padi põhjustab kaela-, selja- või peavalusid. Sinu une ajal ei ole tagatud selgroo õige asend ja keha ei saa lõõgastuda. Nii kogunevad pinged viivavad unetuseni ning tagajärjed võivad olla hoopis suuremad kui lihtsalt kehv rüht, jäsemete tuimus ja intensiivsed valud puusaliigeste piirkonnas. Aeg on leida ja valida endale uus padi!

Kuidas valida patja? Mida peaks jälgima? Millist tüüpi valida? Küsimusi on palju, aga alustame peamisest. Millises asendis sa magad?

Selili magades tasub proovida madalamat ja keskmise pehmusega patja, nii ei tõsta padi pead liiga kõrgele ega suru lõuga rinnale. Hea nipp veel selili magajale on asetada põlvede alla lisapadi, mis leevendab survet alaseljale. SleepAngeli padja valikust sobiksid: mäluvaht “home” 50x60x11cm, mikrokiud lastepadi 40x60 - 320g, mikrokiud “home” madal 50x60 - 500g, mikrokiud “home” keskmine 50x70 - 700g.

Kõhuli magades tuleks eelistada madalat ja pehmet patja. Mida pehmem on padi seda loomulikum on kõhuli asend ja nii ei teki kaela piirkonda pingeid. SleepAngeli valikust sobib hästi kõhuli magajale mikorkiud lastepadi 40x60 - 320g, mikrokiud “home” madal 50x60 - 500g

Külili magades vajad kõrget ja kõvemat patja. Kõrgus peaks vastama õla laiusele, et tagada kaelale piisav toestus. Padi peaks täitma õla ja kõrva vahele jääva tühimiku ja just seetõttu sobib jäigem padi või kombineeritud lahendus. Liiga pehme padi külili magades, põhjustab pingeid kaela ja selja piirkonnas. Ortopeediline padi võib olla just see õige lahendus külili magajale. SleepAngeli padja valikust sobiksid: mikrokiud “home” keskmine 50x60 - 700g, mikrokiud “home” keskmine 50x70 - 900g, gelflex “performance” mäluvaht ortopeediline (sõltuvalt keha anatoomiast valida kõrgus).

Patja valides on oluline individuaalne lähenemine. Padjale peaks toetuma lisaks peale ka kael (mitte panna õlgu padjale, nii ei saa kael toetatud) ja sellest lähtuvalt tuleks valida padja suurus. Olulist rolli mängib ka madratsi jäikus, kõvema madratsi puhul sobib kõrgem padi, kuna keha vajub vähem. Pehme madrats nõuab madalamat patja, et kael püsik normaalses asendis.

Tavapäraselt tuleks patju välja vahetada keskmiselt 8-18 kuu järel, kuna pikalt kasutuses olnud peaalune kubiseb mitmesugustest haigusetekitajatest ja allergeenidest (hallitus, surnud naharakud, tolmulestad jne). Kui tunned, et sinu padi on seest tükkis või ei hoia enam oma kuju, on kindlasti aeg muretseda uus padi. SleepAngeli padja sisuga muret ei ole, küll aga vajab ka SleepAngeli padi hoolt ja armastust. Nimelt oleks hea endale sisse harjutada, et igal voodipesu vahetusel tõmbad padja puhta niiske lapiga üle. Kuna padja sisse ei saa midagi imbuda, jääb kõik padja püürile või pinnale. Pikalt pesemata padja pind võib hakata ketendama ja kaotada oma veekindla omaduse.

ABIKS SleepAngeli padja valimisel:
Mis vahe on "Home" ja "Performance" sarjal?

Home ja Performance sarja padjad erinevad üksteisest AINULT pakendi ja kujunduse poolest. Kui Home sari on ühe filtriga ja kinkekarbis, siis Performance sari on kahe sümmeetriliselt paigutatud filtriga ja kaasaskantavas stiilses lukuga kotis. Muudelt omadustelt (mugavus, pehmus, vastupidavus jne) erinevusi ei ole. Performance sarjas on valik suurem, sh gelflex padi, mis on täidisvahu liik - võrreldav mäluvahuga, kuid vetruvam ja väikese vastusurvega. Mäluvaht on kehatemperatuurile reageeriv - pea vajub vajalikul moel padja sisse, vaht säilitab asendi ning seejärel hoiab ja toetab pead.

Küsi julgelt abi või tule astu läbi meie showroomist Ülemiste linnakus, Valukoja 7/1, ÖÖD peegelmajas. Oleme avatud eelneval kokkuleppel!