UUS: SleepAngel koerapesa – investeering koera heaolusse ja tervisesse

Koerale pesa valimine võib esmapilgul tunduda üsna lihtne ülesanne, kuid tegelikkuses on see palju keerulisem. Peamised koeraomanike probleemid on seotud pesade kvaliteedi, puhtuse ja mugavusega. Aita oma lemmikul puhata ja taastuda tema vajadustele vastavas, puhtas, mugavas ja ilusas pesas. 

Lemmikute heaolu silmas pidades ning ära kasutades SleepAngel patenteeritud tehnoloogia parimaid omadusi, on nüüd SleepAngel valikus ka kvaliteetsed pesad koertele, mille sisudesse ei imendu lõhnad, mustus ega vedelikud ning seetõttu säilitavad paremini oma esialgse vormi.

Koerale parima pesa leidmisel tuleb arvesse võtta alljärgnevaid aspekte 

Suurus ja elustiil:

Valige pesa, mis on sobilik koera suurusele ja elustiilile. Kui koer on väike, võib olla hea valida pesa, mis on piisavalt mugav ja turvaline, et koer saaks seal mugavalt puhata. Kui koer on suurem, võib olla hea valida pesa, mis on piisavalt suur ja stabiilne, et koer saaks seal mugavalt paigal püsida. Kui koer jookseb palju või on üldiselt aktiivne, võib olla hea valida pesa, mis on veelgi tugevam ja stabiilsem.

Puhtus ja puhastatavus: 

Valige pesa, mille sisu on lihtne eemaldada ja puhastada või millel on veekindel pealiskate. See aitab hoida pesa puhtana ja ilusana ning vähendab hallituse tekkimise riski. Kergesti puhastatav ja kiiresti kuivav pesa aitab ennetada ka „koerahaisu“ tekkimist

Liigeseprobleemid

Kui koer on vanem või tal on liigeseprobleeme, on pesa mugavus eriliselt tähtis. Mugav ja toetav pesa, kus tal on hea olla, aitab leevendada liigeseprobleeme ja tagada, et koer saab piisavalt hästi puhata ja taastuda.

Kvaliteet ja stabiilsus: 

Valige pesa, mis on kvaliteetne ja stabiilne, et tagada koera puhkamine ja taastumine. Kvaliteetne pesa on tugev ja stabiilne, millel on piisavalt ruumi, et koer saaks sobivalt mugava asendi võtta 

Koera pesa valimine on oluline otsus, sest see mõjutab otseselt koera tervist ja heaolu. Kvaliteetne ja sobilik pesa aitab koeral puhata ja taastuda ning samas hoida koera pesa alati puhtana ja ilusana. 

SleepAngel on loonud koerapesa, mis täidab kõik need nõudmised täielikult.


SleepAngel koerapesa proovis Kristiina Tammik:

Mul on sport- ja näitusekoerad, kes elavad väga aktiivset elu. Sellest tingituna on nende taastumine minu jaoks ääretult oluline. Aktiivse eluviisiga kulub ju kõik - liigesed eelkõige, kuid loomulikult vajavad korralikku puhkust ka koera lihased. Puhkeperioodil jooksevad minu koerad ca 10-12 km päevas, enne aktiivset võistlusperioodi duubeldub see ning keskmine kilomeetrite arv on siis päevas ca 20. 

Lisaks koduelule on SleepAngel matt kasutusel ka autos. Sõidame tihti väga pikki otsi (päevaga kuni 10-12 h), mis jällegi tähendab väga kvaliteetse pesa omamise olulisust, et koerad autost välja tulles kanged ei oleks. 

Suveperioodil on SleepAngeli mati üks olulisemaid aspekte see, et see on veekindel. Tuleme tihti veekogude lähedusest ning ei mingi mustus, liiv ning mis peamine - vesi ei saa matti rikkuda. Tõmban lapiga lihtsalt üle ja see on jälle nagu uus.

Koerapesad, eriti just soodsama hinnaklassi koerapesade matid ei ole kuigi kvaliteetsed. Sisu kipub ära vajuma, samuti, kuna koerad kahjuks toovad palju mustust käpakestega koju, siis kuigi pealiskatet me peseme, siis padja sisu jääb ju täiesti pesemata. See tähendab märjemal perioodil hallituse teket, aga noh, ka lihtsalt vastikut koerahaisu, mida ma isiklikult kodus ei taha üldse tunda.

Lisaks on ka SleepAngel mati puhastamine kodus väga lihtne, raputad suurema sodi maha ning pesed lapiga üle ja ongi korras. Tavalise sisutäitega pesa puhul võidki pm elu lõpuni raputama jääda, sest karvad ja liiv jäävad ikkagi mati sisse.


Kvaliteetne pesa on koerale oluline veel mitme aspekti tõttu: 

kindlasti on looma tervisest olenevalt tähtis juba puhtus - see on vajalik meile kõigile. Küll aga on oluline ka see lemmiku liigeseid silmas pidades. 

Looma vanemaks saades võib täpselt nagu ka inimesi kimbutada artriit, liigesekangus ning muud erinevad liigesehädad. Samuti on mõned tõud erinevatele liigesehaigustele (küünar- ja puusaliigeste düsplaasia) vastuvõtlikumad, tavaliselt on nendeks jõulisema kehatüübiga koerad, kuid samas välistatud pole ükski tõug - kõik taandub indiviidile. 

SleepAngel matt on minu arvates soojust salvestav, pesa on soe, ei vaju kuskilt otsast “auku”, tagab alati koerale maksimaalse toe. Ükski liiges ei jää kangeks ning koer on sealt tulles alati värske ja puhanud. Eriti hästi on seda märgata just pikemate autosõitude ajal, kus mõnikord tuleb lemmikul tõesti püsida kitsas autopagassis nii 5-6 tundi. 

Minu koerad on võistlustel väga edukad olnud, ilmselt on osa sellest ka SleepAngeli mattidel. Mais osalesid minu koerad näiteks maastikujooksude maailmameistrivõistlustel ning said auväärsed poodiumikohad. Meistrivõistluseid Põhja-Soomes väisates tegime kiire põike ka Lapimaa päris ülemisse otsa, Inarisse. Lisaks sellisele maastikujooksude suurüritusele on nad noppinud väga vingeid esikohti ka siit ja lähiriikidest. 

Aprillis reisis SleepAngeli matt minuga kaasa lausa Prantsusmaale, kus väisasime Euroopa ühte suurimat koeranäitust ning tulime tagasi ühe väga võiduka koeraga, kes sai enda nime ette lisada uue tiitli: Euroopa Võitja 2022.


Kõikidele skeptikutele soovitan nn tavalises koerapesas ise näiteks  tunnikese lebotada. Usun, et nii paljude tagumik läheb päris lühikese aja jooksul kangeks. Sama tunneb ju ka koer, kes kahjuks on sunnitud pesas mitmeid tunde olema. 

Sleepangeli pesas samas pikutaks isegi. Minu laps, kelle jaoks on minu koerte pesa lastemadratsi suurune, seda tihti ka teebki 🙂