Kuidas luua turvalist magamiskeskkonda lapsele?

Lapsele magamiskeskkonna loomisel tuleb arvestada vanuse, turvalisuse ja mugavusega. Me magame maha kolmandiku oma elust ja kui see kolmandik ei ole piisavalt hästi veedetud on halvad tagajärjed platsis: immuunsüsteem nõrgeneb, stressi talumise võime väheneb ja liigutused aeglustuvad ega ole nii täpsed. Kui ühele kehale on tagatud kvaliteetne uni, aga teisel esineb puhke hetkel segajaid, võib juba ka noores eas märgata arengus erinevusi.

0-3+ aastat BEEBIVOODI - võrevoodi, mille kõrgust ja võrede kasutust saab reguleerida (60x120cm)

3-10 aastat LASTEVOODI - piirdega, et lapsel oleks turvaline ja mugav lapsevanemale kui on pikendatav vastavalt lapse kasvamisele (70x140cm)

10+ NOORUKI VOODI - tavaline ühele magajale mõeldud voodi (90x200cm)

Voodi disaini, mugavuse ja turvalisuse koha pealt SleepAngel soovitusi jagada ei saa, küll aga oskame kaasa rääkida madratsi valimisel. Kuna magades on meie keha otseses kontaktis madratsiga, tuleks osutada suurem rõhk kvaliteetse madratsi valimisele kui ilusa disainiga voodile. Sõltuvalt kasutajast on keskmine madratsi kasutusiga 5-7 aastat. Lähtudes lapse kasvamisest ja iseseisvumisest, on võimalik kenasti tekitada 5-aastane rütm madratsi ja voodi uuendamiseks.


Beebidele mõeldud madrats peab olema kõva ja ümbritsetud tihedalt linaga. SleepAngeli poroloon veekindel lastemadrats on saadaval kahes suuruses 60x120cm ja 70x140cm. Madratsi kahepoolsus on välja töötatud lapse arengust ja turvalisusest lähtudes. Üks külg on jäigem ja mõeldud 0-18 kuud kasutamiseks, teine, pehmem pool on sobiv kasutamiseks alates 18. elukuust. Arenevale kehale (luustikule) sobib paremini stabiilne, tugev madrats, mis ei vaju sisse ja seetõttu on lastele just soovitatav poroloonist madrats. 

Kahepoolne beebimadrats (lastemadrats) - üks madratsi külg on jäigem, mõeldud vanusele 0-18 kuud. Teine pool pehmem, sobiv kasutamiseks alates 18. kuu vanusest.Mugav ja mõnus poroloon on parajalt pehme ja samas ka toetav. Toode pakub leevendust allergia või astma korral. Praktiline lahendus, kuna toode on plekke hülgav ja äärmiselt lihtsasti puhastatav. Antislip alumine pind hoiab kattemadratsi mugavalt paigal.

(vasakul tava madratsi sisu illustreeriv joonis, paremal kattemadrats, et näha paksuse vahet)

SleepAngeli kattemadratsit tava madratsile lisaks vaja ei ole. Juhul kui on olemas juba mingi määrdumist kartev madrats, mida siis saaks kattemadratsiga kaitsta soovitame selle juurde kombineerida. Kattemadratsit saab muideks mugavalt beebiga reisides kaasa võtta, tagades nii turvaline ning alati puhas ööuni ka kodust eemal olles.

Lastel tuleb ikka ette kõhutõbesid, oksendamist, ninaverejookse ning olukordi, mis võivad öösel vanemale pesemise, kuivatamise ja lapsele ajutise, uue magamiskoha valimise osas stressi tekitada. Juba teadmine, et “terve uus päev kulub öise pissiõnnetuse likvideerimisele ja puhta sängi seadmisele”, ajab hulluks. SleepAngeli toodete puhul ei pea kartma lekkeid ega määrdumist - piisab vaid puhta niiske lapiga puhastamisest ning voodi ongi jälle lõhna- ja plekivaba. 

Turvalise magamiskeskkonna loomisel, eriti beebieas, ei tohiks voodis olla ka üleliigseid, lahtiseid asju. 

PADI - enne 2-aastaseks saamist, ei soovitata kasutada. Vastavalt lapse arengule ja õigele vanusele piisab lapsele 40x60cm padjast. Esimene padi peaks olema pehme ja mitte liiga kõrge. Lapsevanemale annab meelerahu, kui see padi on lihtsasti puhastatav, sest väikelastel tuleb ikka ette öiseid ootamatuid haigusnähte ja õnnetusi. Näiteks täidis materjalina kasutatavad suled võivad põhjustada allergiat ning kokkupuutel vedelikega tolmulestade paljunemist. Koolieelikule soovitame valida juba meie “home” sarja 50x60 madala padja või tulla ise katsetama, et vastavalt magamisasendile leida see õige. 

TEKK - beebi ei vaja tekki, vastavalt toatemperatuurile soovitatakse kasutada magamiskotti või tudukombet. Lapse valmisolek tekiks on individuaalne, SleepAngeli valikus on saadaval erimõõdus ja vastavalt lapse pikkusele termovatiin tekke. Termovatiin on oma olemuselt pisu raskem kui seda on nt udusulg. SleepAngeli teki suurim erilisus peitub tolmu ja vedelike tõrjumises. “Ei ühtegi terve päeva kestvat teki pesu ja kuivatust enam!”

ÜLELIIGNE - voodipehmendused, kaisulapid ja liiga palju mänguasju. Kõik pehmed tooted ja tekstiilid talletavad tolmu, mustust, vedelikke ning muid jääke. Tagamaks voodis ülima puhtuse, väldi asju, mis sinna ei kuulu. Beebieas on eriti oluline, et voodis ei oleks midagi, üleliigset vältimaks hällisurma. Kui on soov juba vanemale lapsele luua voodisse lisaturvatunnet, soovitame nuudelpatja. Nuudelpadi on loodud keha toestamiseks erinevates eluetappides. See leiab kasutus nii lapseootuse ajal, imetamise kui ka hilisemalt mugaval uinumisel, luues tunde: "magaks nagu kellegi kaisus".

 Sageli ei tea inimesed, miks nende hingamisteed on kinni või lastel on krooniline nohu ja köha - tegemist võib lihtsalt olla tolmulesta allergiaga. Tänu spetsiaalsele PneumaPure filtersüsteemile ei kogu SleepAngeli padjad, tekid, madrats tolmu ja mustust ega lase padja sisse elama soovimatuid tegelasi (tolmulestad, hallitusseened). Steriilne keskkond mõjub positiivselt ka nahahaigustele, näiteks on väga häid tulemusi saavutatud atoopilise dermatiidi leevendamisel. Säästa ennast ja vali oma lapsele parim Eestis toodetud ja üle maailma tuntud kvaliteet!