Pille Lengi: Uni toetab nahka ja elukvaliteeti

Tilk! asutaja Pille Lengi tegi oma elukvaliteedi parandamiseks teadliku otsuse. Tema esimene samm oli toitumine, teine uni. SleepAngel`i padi sai tema jaoks sel teekonnal tähtsaks pusletükiks.

 

Pille hakkas unele keskenduma kahe asja tõttu – tema keha oli väsinud, kuid ta teadis ka seda, et uneprotsess tekitab kollageeni, mis säilitab naha niiskustaset ja elastsust ning aitab naharakkudel taastuda. Ta analüüsis oma magamisharjumusi ja mõistis, et peab keskenduma unele.

 Ta uuendas oma magamisharjumusi selgete eesmärkide ja tegevustega:

  • Jahe ja pime magamistuba - optimaalne temperatuurivahemik puhkamiseks on umbes 15–22 kraadi. Lisaks hoolitses ta selle eest, et tema magamistuba oleks pime, kuna valgus lükkab edasi melatoniini vabastamist, toodab kortisooli ja hoiab teie kehatemperatuuri kõrgemal, aidates kaasa ärkvelolekule (1).
  • Piisav liikumine päeva jooksul - korralik treening aitab leevendada unega seotud probleeme ja piisavalt puhata. Hiljutised uuringud näitavad ka, et ebapiisav või halva kvaliteediga uni võib järgmisel päeval põhjustada madalamat kehalist aktiivsust (2).
  • Üleöö paastumine - Pille hoiab õhtusöögi ja hommikusöögi vahel 12–13 tundi, et end kergelt tunda. Tühja kõhuga magama minnes joonduvad seedesüsteemi sisemised kellad aju kellaga, nii et kõik teie süsteemid on nõus magamamineku ajaks end unerežiimi lülitama. Selline paast, mida saate saavutada lihtsalt varakult õhtusööki süües ja enne magamaminekut suupisteid vältides, võib üheselt teie und parandada (3)
  • Kvaliteetne magamisvarustus - Pille vahetas oma padja SleepAngel`i padja vastu, olles kuulnud, et tema traditsiooniline padi on ideaalne koht naharakkudele, higile ja tolmulestadele. Samuti ei pakkunud vana padi talle piisavalt tuge. Kliiniliselt tõestatud ja testitud patendiga kaitstud PneumaPure filtritehnoloogiaga SleepAngel`i padja kasuks oli lihtne otsustada, kuna Pille armastab innovatsiooni ja kõike Eestis valmistatut. Tema valik on klassikaline mikrokiust padi meie HOME kollektsioonist. Kuulnud, kuidas padjad võivad olla ristiinfektsiooni ahela tähelepanuta jäetud lüliks, pidi ta kahjuks lapsega nädal aega haiglas veetma. Positiivne on aga see, et selles haiglas kasutati just SleepAngel Medical patju.

 

Aitäh, Pille Lengi ja Tilk!, oma kogemust jagamast. 

Allikad:

 

 

(1) 8 Ways Winter Affects Our Sleep

 

 

(2) Exercise and sleep

 

 

(3) Can Fasting Improve Your Sleep?